Nimeni nu poate să conteste utilitatea unor antrenamente de autoapărare, în ziua de azi. Chiar dacă riscurile la care sunt expuși copii și juniorii sunt diferite fată de cele cu care se confruntă adulții, capacitatea de a se descurca în situații potential periculoase este recomandată (dacă nu chiar necesară)
1. Creativitate
Multe situații sau exerciții nu au o soluție impusă. Copii sunt provocați să găsească idei, să le testeze și să caute unele noi sau să le îmbunătățească, dacă sunt pe drumul cel bun 🙂
2. Inițiativă
În fiecare zi avem nevoie de voluntari și îi răsplătim pe cei care au curajul să ridice mâna sau să facă un pas în față
3. Luarea de decizii
Nehotărârea poate fi periculoasă și este o adeseori o sursă mare de stres. Să luăm repede o decizie, chiar dacă nu suntem siguri că este cea mai bună, este uneori necesar; dar este de asemenea ceve ce trebuie exersat, motiv pentru care multe dintre exerciții se îndreaptă în această direcție.
4. Perseverență
Nu reușim întotdeauna din prima, sau alții sunt mai pricepuți / puternici / rapizi decât noi. Asta nu înseamnă că ne resemnăm intristați, ci că ne ambiționăm să progresăm. Nu există ”nu pot”, ci doar ”nu pot, încă!”
5. Folosirea vocii:
Poate unul dintre cele mai surprinzătoare urmări ale antrenamentelor de krav maga este că toți cei prezenți învață cât de important este să spui ceea ce vrei, pe un tot corespunzător. Niciodată nu va fi mai important să ai încredere în tine sa îți folosești vocea decât atunci când cineva încearcă să te intimideze!
Dacă ești părinte de mic practicant (sau ai participat chiar tu la antrenamente), care sunt în opinia ta transformările cele mai mari, ca rezultat al antrenamentelor de autoapărare / krav maga?
Și dacă încă nu ne-ați vizitat, vă invităm (copii, juniori sau adulți) la un antrenament de probă – e gratuit, nu aveți nimic de pierdut!
* Ilustrație de Cynthia Marinakos.