Între atacurile posibile, cele cu o armă albă (cel mai adesea un cuțit) sunt printre cele mai periculoase! O taietura sau o înjunghiere într-un loc nefericit poate să însemne sfarșitul. În plus, în majoritatea situațiilor arma este ținută ascunsă cât mai mult, iar traiectoriile atacurilor sunt adeseori imprevizibile.

În krav maga, în situația unui atac în desfasurare, prioritate are eliberarea/blocare atacului. Acest lucru este vital în momentul în care agresiunea este făcută cu o armă. Apoi, cel atacat trebuie să contra-atace cât mai rapid și puternic – ideal lovitura trebuie să fie simultană cu blocul, în așa fel încât atacatorul să fie distras și incapabil să continue agresiunea.

Correct behavior against Knife attacks

Posted by Avi Moyal Ikmf on Thursday, October 15, 2015

Dupa cum se stie, Krav Maga a aparut in cadrul armatei israeliene. În contextul cresterii numarului de atacuri de cuțit din acestă toamnă, multe dintre ele împotriva soldaților, se pune accent pe antrenarea tehnicilor defensive potrivite. Câteva antrenamente pot face diferența dintre a scapă sau nu cu viață în urma unui atac!

Krav Maga: Defending Against Knife AttacksOver the last three months, there have been 89 stabbings all over Israel. Today, more than ever, Krav Maga is a vital skill for self-defense.

Posted by Israel Defense Forces on Wednesday, December 9, 2015

Iată înregistrarea unui astfel de atac de cuțit:

Knife attack

Posted by International Krav Maga Federation (IKMF) on Monday, October 12, 2015

Nu mai aștepta! Participă la antrenamentele de krav maga să te convingi de eficiența tehnicilor!