International Krav Maga Federation (IKMF) a fost fondată în 1996, sub directa supraveghere a fondatorului Krav Maga, Imi Lichtenfeld, atunci când prima asociație de Krav Maga (fondată în 1978), a încetat să mai funcționeze eficient. A fost fondată, alături de alți instructori cu o bagată experientă, de Avi Moyal, Eyal Yanilov, Gabi Noah, Eli Ben-Ami. Din acel moment și până când a murit, Imi a autorizat toate diplomele de Expert și Master, precum și toate gradele și nivelele emise de IKMF. Cu implicarea intensă a lui Imi, această nouă organizație a devenit repede principala sursa de Krav Maga adevărat în lume.

De la înființare și până în prezent, IKMF a devenit cea mai mare și mai mare și mai prestigioasă federație de Krav Maga din lume, cu sediul în Israel și prezentă în peste 60 de țări. Perfecționarea continuă și răspândirea tehnicilor de autoapărare și luptă în lume se face prin intermediul echipei globale de instructori (GIT). În general în fiecare țară cu o ramură IKMF activă există un director local și instructori cu diferite grade, nivele și certificări. Directorul local este cel responsabil cu creșterea notorietății și organizarea instructorilor și a cluburilor / școlilor existente.

IKMF antrenează și instruiesc toate tipurile de cursanți, cu sau fără cunoștințe și experiență în Krav maga sau arte marțiale. Ramurile principale ale IKMF sunt: civil, militar, forte de ordine, protectie VIP. Pentru fiecare din aceste sectoare există cursuri specializate de instructori, după cum se poate observa în imaginea de mai jos!

IKMF Target Map

International Krav Maga Federation – Global Instructor Team

Aceștia sunt instructorii IKMF, care călătoresc în întreaga lume și asigura calitatea și uniformitatea tehnicilor de autoapărare.

Avi Moyal

Avi Moyal

Președinte și Instructor Șef al IKMF

Avi Moyal preda Krav Maga de peste 35 de ani. A devenit în 1985 cel mai tânar practicant de krav maga cu grad de “Expert” din cadrul Aguda (prima organizație de Krav Maga din Israel). Imediat după aceea s-a alăturat corpului de pușcași marini din cadrul IDF (Israeli Defence Forces).

Vezi profilul complet

Tamir Gilad

Tamir Gilad

Expert 5 – Șef al Comitetului de Testare

Nascut in Israel, Tamir practica Krav Maga din 1987, si a facut parte din armata israeliana timp de 3 ani. Este instructor de arme, lucreaza cu cei mai buni instructori de tir din Israel si preda seminarii in intreaga lume.

Vezi profilul complet

Israel Tamir

Israel Tamir

Expert 4, Șef al diviziei de Securitate

Israel Tamir este Șef al diviziei de Securitate din cadrul International Krav Maga Federation. Practică Krav Maga din anul 1989 și este Licențiat în sport. A fost lunetist în cadrul armatei și este instructor de tir.

Vezi profilul complet

Shlomi Moyal

Shlomi Moyal

Expert 3, Șef al diviziilor de copii și femei

Shlomi Moyal are gradul de Expert 3, este căsătorit cu doi copii, și ocupă funcția de Șef al diviziilor de femei și copii din cadrul International Krav Maga Federation.

Vezi profilul complet

Israel Cohen

Israel Cohen

Expert 3, Șef al diviziilor militare și trupe speciale

A început Krav Maga la vârsta de 11 ani, sub Avi Moyal, și a devenit Instructor la 16 ani. A făcut parte din marina forțelor armate israeliene, și a luptat în 3 războaie în perioada cât a fost înrolat.

Vezi profilul complet

Megan Cohen Berkman

Megan Cohen Berkman

A fost elevă a unora dintre cei mai buni instructori, începând în armată cu Imi Lichtenfeld, fondatorul Krav Maga, iar mai apoi Avi Moyal sau Eyal Yanilov. S-a alăturat Global Instructor Team din  cadrul International Krav Maga Federation ca și Expert 2, fiind prima femeie GIT. Este de asemenea și instructor de condus tactic.

Vezi profilul complet

International Krav Maga Federation Global Instructor Team

În România, IKMF este prezentă din 2014 în Timișoara și București!