G.I.T. Avi Moyal, Master 2 – Președinte și Instructor Șef al IKMF

Avi Moyal preda Krav Maga de peste 35 de ani!

Născut în 1966, a avut primul antrenament de krav maga la doar 6 ani. Mama lui iubea sporturile – înot, dans, yoga și tot ce exista în apropiere. Într-un din zile, pe parcursul activității ei, l-a lăsat pe Avi într-o clasă de autoapărare. Instructor era Yaron Lichtenstein, elev al lui Imi. În cadrul acelui, s-a predat tehnica defensivă 360, iar Avi a fost absolut încântat de faptul că putea să-l blocheze pe băiatul care încerca să-i dea o plamă, și s-a îndrăgostit de krav maga.

A obesrvat că antrenamentele îi fac plăcere, și că devine cu atât mai bun cu cât exersează mai mult. A dedicat progresiv timp acestei activități, până când a devenit principalul și singurul hobby. Implicarea a adus și rezultate – Avi Moyal a devenit în 1985 cel mai tânar practicant de krav maga cu grad de “Expert” din cadrul Aguda (prima organizație de Krav Maga din Israel). Imediat după aceea s-a alăturat corpului de pușcași marini din cadrul IDF (Israeli Defence Forces). În cadrul armatei a absolvit cursul de Ofițeri cu excelență și a servit ca și comandant de pluton în cadrul unei unități de comando (Terror Demolition Unit). A adunat multe ore de misiune pe câmpul de luptă din Liban, inclusiv operațiuni speciale cu diverse unități SWAT în spatele liniilor inamice.

Avi Moyal a absolvit toate cursurile, inclusiv cel de formatori, cu note maxime în cadrul Institutului Wingate. A fost apoi, la rândul lui, conducătorul cursului de formatori în cadrul Institutului timp de 7 ani. Astăzi face el însuși parte din elita Maeștrilor Krav Maga de rang înalt. Printre instructorii lui Avi se numără Eli Avigzar RIP și bineînțeles Imi Lichtenfeld RIP. De fapt, Imi a fost elevul direct de încredere al lui Imi, fapt demonstrat de faptul că a fost numit Președinte al organizației Aguda.

Avi este lider expert pentru predarea Krav Maga în sectorul guvernamental în Israel, și este Consilier al Ministrului Educației și Sportului în domeniul Krav Maga.

Avi preda cursuri de krav maga pentru femei, copii și adulți in Israel în mediul privat, comercial și guvernamental. El este cel care, la solicitarea guvernului Israelian, a dezvoltat tehnicile și programele speciale de Autoapărare pentru Femei, Autoapărare auto-moto ( Car Rage Defense ) și Autoapărare pentru copii. Așa cum a făcut constant în ultimii 20 de ani, instruiește în diferite aspecte ale confruntării și unități militare și companii de securitate din întreaga lume.

În viața privată, Avi este căsătorit iar împreună cu nevasta lui au patru copii. Avi este Președinte al International Krav Maga Federation și continuă să răspândească krav maga în Orientul Depărtat, Europa și America, precum și să predea propriilor elevi la școala din Israel.