In 7-8 Martie 2015, am participat in Pecs si Budapesta la 2 seminarii organizate de ramura din Ungaria a IKMF – Krav Maga Base, director Atilla Jonas, Expert 1.  Ambele seminari ide autoaparare au fost sustinute de Tamir Gilad, Expert 5, Sef la comitetului de testare din cadrul International Krav Maga Federation.

In Pecs s-a desfasurat “Hostage seminar”. Tematica a cuprins diverse situatii de amenintari sau atacuri cu arme, elemente de tactica, tehnici defensive, situatii de “third party protection”: amenitari de cutit, atacuri de cutit, amenintari cu pistol si arma automata, luari de prizonier cu arme albe sau de foc, grenade etc.

In Budapesta s-a desfasurat “Bar fight seminar”. Tematica s-a invartit in jurul situatiilor de autoparare uzuale in baruri si cluburi de noapte, avand in vedere contextul specific locului – luminozitate scazuta, zgomot puternic, inghesuiala, precum si lipsa vitezei de reactie si scaderea capacitatii de orientare din cauza oboselii si a consumului de alcool. Printre scenariile abordate s-a situat amenitari si atacuri cu arme albe si arme de foc, atacuri si aparari cu obiecte uzuale – scaune, sticle, atacatori multiplii, agresinuni in spatii incomode sau deosebit de inguste – la masa, in toaleta, pe scari.